Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:47 28 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

19 Nov, 2022 00:00 1517 Marime text
 
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, fostul mare atlet Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Dragi dobrogeni,
Acum 144 de ani, în urma Războiului de Independență din anii 1877-1878, prin eroismul militarilor români și al comandanților acestora, s-a ajuns la înfăptuirea unui act istoric de mare însemnătate pentru viitorul României.
Istoria ne arată că a fost cea mai bună campanie militară, care a impresionat în special prin organizare și dotare, iar astfel istoria Dobrogei devine parte din istoria României.
Și în acest an, pe data de 14 noiembrie, sărbătorim acest grandios act istoric din viața tumultuoasă a poporului român, Unirea Dobrogei cu România.
Ca dobrogean (m-am născut în satul Iulia, comuna Izvoare, județul Tulcea) și ca om care, toată viața, și-a desfășurat activitatea numai în sport, sunt mândru că Dobrogea dispune de bogății naturale care se găsesc la tot pasul, precum Delta Dunării, porturi (Sulina, Tulcea, Constanța) sau litoralul românesc.
Totodată, Dobrogea a fost și este un izvor nesecat de mari talente în domeniul sportiv, dând țării și lumii mari valori.
N-am să nominalizez pe nimeni, pentru a nu omite pe cineva, dar sunt convins că cea mai mare parte a dobrogenilor le cunosc și mă bucur că fac parte și eu dintre acestea, dar și de faptul că nu am părăsit niciodată, în ciuda unor oportunități, aceste minunate plaiuri dobrogene.
Dobrogenilor mei le doresc La mulți ani, cu multă sănătate, cu mult optimism, cu speranță că împreună vom depăși aceste momente dificile prin care trece omenirea!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144La mulțiani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la BibliotecaAcademieiRomâne

Urmareste-ne pe Google News

Comentarii
Cele mai recente postari