Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Excelența Sa Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turciei la București, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2022 00:00 2629 Marime text
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turciei la București, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
Dragi prieteni ai Turciei,
Este un privilegiu să mă adresez dumneavoastră prin intermediul ZIUA de Constanța.
Îmi amintesc cu drag de perioada petrecută aici în calitate de Consul General al Turciei. M-am simțit ca acasă încă din prima zi. Chiar dacă mandatul meu la București este pe cale să se încheie, tot mă simt ca și cum aș fi încă și în Dobrogea.
Turcia și România sunt prieteni apropiați și parteneri strategici. Legăturile istorice și culturale dintre poporul turc și cel român sunt o dovadă în acest sens. Una dintre cele mai importante componente ale prieteniei adânc înrădăcinate dintre Turcia și România este minoritatea turco-tătară din România, pe care o considerăm o punte culturală și socială între națiunile noastre.
De altfel, modelul dobrogean, care permite coexistența armonioasă a tuturor etniilor și legăturile acestora cu țările de origine, este un mijloc prin care diversele culturi vor prospera împreună și se vor îmbogăți reciproc. În timpul petrecut la Constanța, am văzut cu ochii mei modelul exemplar de integrare a comunității turco-tătare. Apreciez abordarea tolerantă și incluzivă a autorităților române, cărora vreau să le mulțumesc.
Cred că cercetările arheologice vor scoate la suprafață tot mai mult bogăția Dobrogei. Geamiile „Gazi Ali Paşa” din Babadag, „Esmahan Sultan” din Mangalia, „Mahmud Yazıcı” din Isaccea, „Mahmut Sultan” din Hârşova, „Abdul Megid” din Medgidia, „Aziziye” din Tulcea și „Hunchiar” din Constanța, dar și Mausoleul „Sarı SaltukDede” din Babadag sunt exemple remarcabile care leagă istoria turcă de moștenirea profundă din Dobrogea. Turcia este pregătită să sprijine România în conservarea culturii unice de acolo. Nu doar proiectele arheologice, ci și proiectele de restaurare vor contribui cu siguranță la promovarea Dobrogei în sectorul turistic deopotrivă.
La mulți ani, dragi prieteni!
La mulți ani, Dobrogea!
 
E.S. Füsun Aramaz - Ambasadorul Turciei la București
 
 
Sursa foto: Ambasada Republicii Turcia la București
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea144

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari