Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

15 Nov, 2022 14:20 1381 Marime text

Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei: 
 
144 de ani de la unirea Dobrogei cu România reprezintă un moment extrem de important din istoria noastră, pe care trebuie să îl celebrăm cu respectul cuvenit pentru curajul şi sacrificiul românilor în Războiul de Independenţă. Ei au făcut posibil acest lucru.
 
Mesajul memorabil al Principelui Carol I, adresat pe 14 noiembrie 1878, redă crezul şi viziunea clară asupra faptului că tăria unei naţiuni stă în unitatea oamenilor, asigurată de administraţiişi infrastructură funcţionale, de cetăţeni care aderă la valori şi proiecte comune, apăraţi de legi egale pentru toţi.
 
O realitate a acelor vremuri este că foarte mulţi români considerau că alipirea Dobrogei de patria mamă va genera stări de conflict sau chiar război intern, dând vina pe numeroasele populaţii minoritare din acest teritoriu. Nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, însă, în timp, Dobrogea a devenit un model de convieţuire etnică, un simbol al diversităţii culturale şiun reper pentru toate celelalte regiuni ale ţării. Avem toate motivele să fim mândri că suntem ai Dobrogei!
 
La mulţi ani, constănţeni! La mulţi ani, dobrogeni!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144La mulțiani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la BibliotecaAcademieiRomâne

#Dobrogea14414 noiembrie 1878 - ReintegrareaDobrogeiîncadrulStatuluiRomân

#sărbătoreșteDobrogea144
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari