Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea 139 de ani Vicepreşedintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani

ro

24 Nov, 2017 00:00 2927 Marime text
Personalitate: Dumitru Mergeani
Onorată asistenţă,
Stimaţi invitaţi,

Bună ziua şi bine v-am găsit la acest eveniment deosebit de interesant, organizat de cotidianul ZIUA de Constanţa, la împlinirea a 17 ani de activitate în domeniul informării jurnalistice, „#sărbătoreşteDobrogea“.
Particip cu mare drag la această masă rotundă care îşi propune să readucă în atenţia actualelor generaţii un moment crucial al devenirii României de astăzi.
Pentru cei care nu ştiu, vreau să precizez faptul că, dintotdeauna, Consiliul Judeţean Tulcea a fost preocupat de promovarea importanţei acestei zile pentru noi, dobrogenii, dar şi pentru toţi românii. Vă reamintesc faptul că, anual, în  afara ceremonialului militar şi religios dedicat eroilor care au luptat în Războiul de Independenţă şi care au concretizat, astfel, revenirea Dobrogei între graniţele româneşti, Consiliul Judeţean Tulcea organizează spectacole folclorice, dar şi alte evenimente culturale (expoziţii, lansări de carte, mese rotunde etc.) care să marcheze, aşa cum se cuvine, evenimentul istoric reprezentat de 14 noiembrie 1878.
 
Felicit, pe această cale, conducerea cotidianului ZIUA de Constanţa, respectiv pe redactorul-şef, Emilian Andrei, pentru iniţiativa de a realiza acest eveniment deosebit de interesant, prin care demonstrează respectul pe care îl poartă pentru istoria neamului românesc, în general, şi pentru istoria Dobrogei, în particular.
 
Este o onoare să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la inaugurarea primei biblioteci virtuale - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri şi de azi“, un urmaş modern, dacă vreţi, al primei biblioteci publice inaugurate de Petru Vulcan în urmă cu 119 ani.

Întreaga Dobroge este mândră de dumneavoastră, în acest curajos demers jurnalistic ce se constituie într-un puternic mesaj adresat tuturor autorităţilor publice, cu scopul de a conştientiza cele mai importante momente ale istoriei României, momentele care au dus, într-un final, la crearea României moderne, la crearea României de astăzi.
Și, pentru că vorbim despre România de astăzi, şi pentru că una dintre temele propuse ale acestei mese rotunde se referă la Centenarul Marii Uniri, vreau să vă asigur că, încă de anul trecut, noi, Consiliul Judeţean Tulcea, dar şi alte instituţii din judeţ, am început să gândim evenimentele ce vor fi organizate în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, cel mai important eveniment din istoria României.
În acest sens, o sa vă prezint un scurt program al câtorva puncte din programul anului 2018 ce ar urma să marcheze, aşa cum se cuvine, împlinirea unui secol de unitate a tuturor românilor, o sută de ani de la momentul creării României Mari.
 
***
Închei felicitându-vă, încă o dată, pentru iniţiativă! Mult succes în continuare!
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii
Cele mai recente postari