Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Gil Dobrică ar fi împlinit 70 de ani (video)

ro

14 Feb, 2016 00:00 7565 Marime text


Cântăreţul Gil Dobrică s-a născut pe 14 februarie 1946, în comuna Dăbuleni, judeţul Dolj, într-o familie cu nouă copii. Ar fi împlinit 70 de ani astăzi.
 
Răsfăţat de toată lumea, artistul a avut o copilărie cu oi şi capre la păscut, cu scăldat în Dunăre şi pescuit, exact ca în poveştile lui Creangă, după cum mărturisea într-un interviu.Adolescentul Gil Dobrică a plecat la Craiova, pentru a urma o şcoală de meserii. Descoperă muzica lui Ray Charles şi începe să interpreteze piese rock şi soul, la clubul Uzinei „7 Noiembrie” din Craiova.Debutul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Craiova.
 
După câţiva ani, la îndemnul unor prieteni de la Conservator, a lăsat Craiova pentru Bucureşti. Şi-a încântat publicul cu melodii proprii, dar şi cu cover-uri după hit-uri internaţionale.„Hai acasă” a devenit cea mai cunoscută melodie din cariera sa. 1996 a fost anul în care şi-a întâlnit idolul, Ray Charles, la Cerbul de Aur. „Cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, după cum avea să mărturisească mai târziu.
 
Gil Dobrică s-a stins din viaţă la vârsta de 61 de ani, în urma unei crize de gută.
 
Sursa foto: Captură video YouTube

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii