Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă confruntați cu căderea părului? Iată ce v-ar putea ajuta

ro

13 Mar, 2021 20:45 3179 Marime text
  • Împotriva căderii părului beți mult ceai verde și/sau, înainte de mese, o cană de infuzie de țintaură, în proporție de 20 de grame/ litru de apă clocotită. 
  • Utilizați aceeași infuzie de loțiune după șamponare zilnic, timp de o lună, 60 de grame/ litru de apă clocotită. 
  • În cazul părului tern, clătiți după șamponare cu un amestec din zeama de la o lămâie și două linguri de oțet de cidru într-un litru de apă ca să îi redați strălucirea.
Pentru a reda strălucirea părului și a-i deschide culoarea, amestecați sucul a jumătate de lămâie presată, în echivalentul a unui bol de apă și folosiți la ultima apă de clătire după șamponare, scrie autorul Thierry Robert, în cartea sa intitulată "800 rețete secrete pentru sănătate-Leacuri naturale din farmacopeea universală".
 
Pentru părul tern și casant, dați în clocot timp de 20 de minute, 300 de grame de salvie, într-un litru de apă. Lăsați să se liniștească două-trei ore și strecurați. Aplicați pe pielea capului de două-trei ori pe săptămână și clătiți cu apă călduță.
 
Împotriva căderii părului beți mult ceai verde și/sau, înainte de mese, o cană de infuzie de țintaură, în proporție de 20 de grame/litru de apă clocotită.  Utilizați aceeași infuzie de loțiune după șamponare zilnic, timp de o lună, 60 de grame/ litru de apă clocotită.
 
Ca să diminuați căderea părului, fricționati pielea capului dimineața și seara, cu o infuzie de cimbru (o lingură de frunze la o cană cu apă).
 
Ca să favorizați creșterea părului, striviți o legătură de creson până obțineți suc, aplicați-l pe toată suprafața și clătiti după 10 minute.
 
Pentru părul gras adăugați în șamponul cu care urmează să vă spălați 10 picături de ulei esențial de lămâie, de chiparos, lemn de santal sau ylang- ylang. Ca să îi dați lucire părului uscat și să combateti mătreața, adăugați 10 picături de de ulei esențial de rozmarin, în șamponul cu care urmează să vă spălați.

Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți. Dacă rezultatul nu este suficient, încercați ulei esențial de tea tree.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii