Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi înființat un registru al infractorilor sexuali, inclusiv pedofili. Oricine îl va putea vedea

ro

01 Apr, 2016 09:40 550 Marime text
 
Un proiect de lege ce prevede crearea unui registru al infractorilor sexuali, printre care și pedofili a aprobat aseară de Seimul polonez (Camera inferioară a Parlamentului de la Varșovia), dominat de partidul conservator Lege și Justiție (PiS).
 
Conform textului - aprobat cu 275 de voturi pentru, două împotrivă și 166 de abțineri -, Ministerul Justiției are obligația de a înființa acest registru, cu acces deschis publicului, care să conțină coordonatele principale ale infractorilor, mai ales ale pedofililor, celor deosebit de violenți sau recidiviștilor, fără însă a le fi indicată adresa, ci doar localitatea de rezidență.
 
Pe de altă parte, Ministerul Justiției va ține și un alt registru, mai amplu, cu informații detaliate - inclusiv fotografia și adresa infractorului -, la care vor avea acces doar justiția, Poliția și reprezentanții administrației publice, potrivit agerpres.ro.
 
Opoziția și Avocatul Poporului au criticat textul pentru că face posibilă identificarea victimelor infracțiunilor cu caracter sexual, aceste persoane fiind adesea apropiați ai agresorilor. La rândul lor, ei spun că infractorii sunt expuși riscului de răzbunare. De altfel, conform proiectului aprobat, poliția va elabora o hartă a infracțiunilor sexuale, ce va fi actualizată zilnic și va fi accesibilă publicului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii