Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:22 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiționalul turneu de șah Trofeul Techirghiol și Campionatul național de șah clasic, rapid și blitz și-a stabilit învingătorii

ro

13 Jul, 2015 14:00 1148 Marime text
 
Clubului Sportiv Victoria Techirghiol și Primăria orașului Techirghiol a organizat, în perioada 3-11 iulie, atât tradiționalul turneu internațional de șah Trofeul Techirghiol, aflat la a 25-a ediție, cât și Campionatul național de șah clasic, rapid și blitz, pentru sportivii veterani, categorii de vârstă 50-65 și 65-90 ani.
 
Competiția s-a desfășurat în saloanele restaurantului Droma`s, participând peste 170 de șahiști și șahiste, juniori  junioare, seniori,  senioare, veterani și veterane, antrenori și însoțitori ai copiilor.
 
Competițiile au fost arbitrate de arbitrul internațional Ioan Dinu Nicula și de Claudiu Iordache, președintele Comisiei județene de șah Constanța, directoruul turneului fiind maestrul internațional și antrenor emerit ing. Mircea Pavlov. 
 
Titlul de campion național la șah classic veterani a revenit sportivului constănțean, Kutnic Alexandru Francisc de la Clubul Sissa din Constanța, iar titlul la feminin a revenit sportivei Adoamnei Roxana de la Clubul CS Universitatea Arad.
 
În concursul Trofeul Techirghiol  și în competițiile de șah rapid și blitz veterani luptă dârză pentru primele locuri a continuat până în ultima rundă desfășurată în ziua de  11 iulie, la ora 9.00. Primul loc și trofeul Techirghiol a revenit lui Aurelian Ciobanu de la Clubul Municipal de șah Galați. Premiul special pentru cel mai bun rezultat al unui junior din Techirghiol a revenit lui Daniel Enache.
 
Festivitatea de premiere care a avut loc la ora 14.00, a fost onorata de prezența prefectului județului Constanța, Ion Constantin, a  primarului orașului Techirghiol Adrian Stan și a  vicepreședintelui Uninunii Europene de Șah, Ionuț Dobronauteanu. Toți premiații au primit  cupe, medalii, diplome,  premii în bani și publicații șahiste de mare valoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii