Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa pe Autostrada Soarelui din vara lui 2011

ro

07 Jul, 2010 23:22 2051 Marime text

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, miercuri, la Calafat, că, începând din vara anului 2011, şoferii vor trebui să plătească o taxă pentru a putea circula pe autostrăzile din România, precizând că taxele vor fi "modice", de 3 - 4 euro pentru 100 km.

Berceanu a precizat că măsura vine ca o solicitare din partea Comisiei Europene, care vrea să se asigure că, după ce au fostconstruite cu fonduri europene, autostrăziledin România vor fi şi întreţinute ca alte artere din Uniunea Europeană.

"Noi va trebui să furnizăm o strategie la Comisia Europeană privind taxarea pe autostrăzi şi nu atât taxarea, ci, dacă vreţi, sumele de unde vor proveni bani pentru întreţinerea autostrăzilor. Deci, ideea este că contribuabilii europeni dau nişte bani să ne facă nişte autostrăzi în România, dar doresc să fie siguri că, în momentul în care autostrăzile sunt gata, ele vor fi întreţinute ca în Uniunea Europenaă", a declarat Berceanu.

Minsitrul Transporturiloraafirmatcă taxele vor fi unele modice, de 3-4 euro pentru o sută de kilometri.

"Sigur vor fi nişte taxe, prin acestea urmând să se strângă bani pentru întreţinere, dar nu să se acopere sume pentrurealizarea autostrăzilor, pentru că elea ele se fac de la bugetul statului şi de la Comisia Europeană. Ca să vă dau aşa un nivel, probabil la o sută de kilometritaxa va fi una de trei - patrueuro. Noi acum facem nişte calcule, un studiu pe care o să-l trimitem la Comisia Europeană", a precizat Berceanu.

Taxa va fi instituită pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, pe A2 şi pe toatecele care vor fi realizate pe culoarul 4 Paneuropean. Culoarul 4 Paneuropean se întinde de laNădlac -Arad - Timişoara- Sibiu- Piteşti- Bucureşti- Constanţa şi se încheie cu centura Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iceman 25 Jul, 2011 09:54 Modica este mintea lui Berceanu. La greci taxa de autostrada e 1,5-2,5euro, adica la jumatate. Si veniturile sunt cel putin duble.
  • adi sibianul 14 Jul, 2010 23:02 Ce autostrazi ba gunoaielor...... poate cand ies eu la pensie ( si nici atunci ), vom merge de la Constanta la Nadlac numai pe autostrazi taxabile...gunoaie nenorocite,.... Porcu de berceanu si celelalte gunoaie de la Compania nationala de autostrazi pe hartie si drumuri nationale reparate anual la cel mai mare pret din Europa.. Huoooooooooooooooo