Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:56 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane date dispărute depistate într-o săptămână de polițiști. Mai multe mandate europene de arestare puse în executare

ro

30 Dec, 2017 10:16 921 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 466 de persoane, 64 de autovehicule, 30 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Potrivit Poliției Române, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 22 - 29 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 290 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 92 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 16 documente și au fost identificate 59 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 176 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar o persoană era semnalată dispărută de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 5 autovehicule și 14 documente, căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii