Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Atenție, vor fi verificate sirenele. Vezi când

ro

13 May, 2024 11:45 601 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Atenție, constănțeni! Până pe 17 mai se vor efectua lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică din Constanța, a transmis printr-un comunicat, Primăria municipiului Constanța.

Sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte.

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.
 
Încadrul acestei activități, se vor emite semnale acustice scurte. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.
 
Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
 
SEMNALELE DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI, INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI OPERATORILOR ECONOMICI
 
PREALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secundefiecare, cu pauză de 12 secundeîntreele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian
 
ALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secundefiecare cu pauză de 4 secundeîntreele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui atac aerian
 
ALARMĂ LA DEZASTRE - Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secundefiecare, cu pauză de 10 secundeîntreele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre
 
ÎNCETAREA ALARMEI - Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeașiintensitate, cu durată de 2 minute. Semnificație: pericolul a încetat, se pot relua activitățile.

Citește și:
Populația din Constanța, avertizată Continuă verificarea sistematică a sirenelor de alarmare publică 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii