Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanț 17 mandate europene de arestare, puse în aplicare de polițiștii români în doar o săptămână

ro

10 Sep, 2023 13:07 884 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 601 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În perioada 1 – 7 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 805 persoane, 63 de autovehicule și 44 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 601 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 108 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 219 persoane erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente și au fost găsite 55 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 204 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare PoliţieneascăInternaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 8 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 25 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 12 documente și 8 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Citește și:

Bilanț MAI: Sute de permise de conducere retrase de polițiști în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii