Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:06 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copilul tău nu face mișcare? Strălucita idee a unui consilier american

ro

08 Sep, 2015 21:19 682 Marime text
 
Un program introdus în școlile din America are mare succes în rândul copiilor. Programul se numește „Read and Ride” (Citește și Pedalează).
 
El a fost introdus în clase din școli primare americane, astfel reușind să îi facă pe cei mici să citească și să facă mișcare în același timp cu rezultate surprinzătoare, potrivit cotidianului spaniol ABC.
 
Programul a fost creat Scott Ertl (consilier din Carolina de Nord) în 2010, și îmbină activitatea fizică moderată cu lectura.
 
Lui Scott Ertl i-a venit ideea în timp ce se afla pe o biciletă statică și citea. Experimentul a început cu o bicicletă așezată într-un colț al clasei.
 
Cu timpul,  programul „Read and Ride” s-a extins la alte școli din Carolina de Nord și din alte state ale SUA.
 
Cercetările au evidențiat că rezultatele școlarilor care petrecuseră mai mult timp în cadrul acestui program se îmbunătățiseră simțitor iar capacitatea lor de lectură crescuse cu 83%.
 
„Faptul de a citi pedalând este mai distractiv pentru mulți copii care se simt frustrați și își pierd răbdarea când citesc, iar pedalarea îi ajută să se elibereze de această frustrare”, a declarat Scott Ertl.


Sursa foto: pulptastic.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii