Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasarii, pe bicicleta, este interzisă!

ro

09 Nov, 2023 14:13 541 Marime text
Nr. 358 din 9 noiembrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 8 noiembrie 2023
 
 
Reținut pentru încălcarea ordinului de protecţie
 
Miercuri, 8 noiembrie a.c, în urma materialului probator administrat, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Nehoiu, au reţinut un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Nehoiu, pentru încălcarea ordinului de protecţie.
Fapta a fost sesizată în data de 8 noiembrie a.c., de către persoana vătămată, o femeie de 62 de ani, din  Nehoiu.
Din cercetări a reieşit că, în cursul zilei de ieri, bănuitul ar fi pătruns în locuința mamei lui din Mlăjet, contrar celor dispuse prin ordinul de protecţie emis în luna iulie de către instanța de judecată.
Pe bază de ordonanță, polițiștii l-au reținut pe agresor pentru o perioadă de 24 ore.
Astăzi, 9 noiembrie, bănuitul urmează să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Peste 200 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
 
În ziua de 8 noiembrie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat  205 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând  41 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 6 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte119 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul condus de o şoferiţă de 59 de ani, din Iași, ce rula pe DN2E85, în localitatea Cioranca.
Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău au fost angrenați într-o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști, pietoni și căruţaşi, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 41.000 de lei.
Tot ieri, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Într-unul din cazuri este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea  C. A. Rosetti, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din localitatea de domiciliu. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române   s-a stabilit faptul că  șoferul nu de ține permis de conducere.
 
RESPECTAŢI REGULILE RUTIERE!
 
La fel ca orice vehicul și cu bicicleta trebuie să se circule numai pe partea dreaptă în direcția de mers, a drumului public, cât mai aproape de marginea acestuia.
Bicicleta pentru a fi utilizată în traficul rutier în siguranță trebuie să aiba o dotare tehnică completă, și anume:
  • frână eficace
  • sursă de lumină albă îndreptată înainte
  • lumină roșie montată pe aripa spate
  • sonerie
  • oglindă retrovizoare
  • elemente reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spițele roților
Este foarte important să aveţi bicicleta dotată cu elementele de mai sus deoarece:
  • dacă sistemul de frânare al bicicletei nu este în perfectă stare de funcționare, aceasta nu mai poate fi oprită la timp în caz de pericol.
  • dacă circulăm noaptea cu bicicleta fără surse de iluminare nu putem fi observați de ceilalți participanți la trafic, aceasta fiind una din principalele cauze ale accidentelor cu victime în rândul bicicliștilor.
De asemenea, orice punere în mișcare a bicicletei pe drumurile publice (plecare de pe loc) trebuie semnalizată cu brațul stâng întins orizontal, după o atentă asigurare în față și în spate.
 
REŢINEŢI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasarii, pe bicicleta, este interzisă!   
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii