Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:31 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii care vor să îşi construiscă o casă. Condiţii

ro

14 Nov, 2016 07:21 52553 Marime text
Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să îşi construiască o casă. Pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. 

Acestia pot solicita administratiei publice de care apartin sa primeasca 1.000 de mp, unde îşi pot ridica o casă. Ei au însă obligaţia să înceapă construirea locuintei în maximum un an.

Cea care reglementeaza atribuirea suprafetei de teren este Legea 15/2003.

Aceste suprafeţe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care solicită fac parte din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale.

Unul dintre aspectele pentru care cei care se încadrează în aceeastă categorie, dar nu solicita ajutor, este pentru că nu cunosc detalii despre acest lucru.

Astfel cei care vor să ceară ajutor din partea autorităţilor locale de care aparţin trebuie să ştie următoarele lucruri, potrivit Adevărul.

- Trebuie împlinită vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţa a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îşi are domiciliul şi va fi însoţită de următoarele documente:

– copie de pe certificatul de naştere;

– copie de pe actul de identitate;

– declaraţia solicitantului, pe propria răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii