Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spre Constanța, nu veți mai putea alege drumul vechi către mare Surpriza pregatită șoferilor care „fentează” camerele și nu își plătesc rovinieta

ro

16 Jan, 2015 20:08 3811 Marime text
 
Ministerul Transporturilor i-a luat la ochi pe șoferii care nu plătesc rovinieta și va dubla în acest an camerele amplasate pe șosele.

Autoritățile susțin că mulți conducători auto au început să le evite pe cele existente, pentru că știu unde sunt și reușesc să circule fără să plătească taxa de drum și amenzile pentru lipsa ei. Drumurile naționale și autostrăzile vor fi supravegheate de Compania Națională de Drumuri cu ajutorul sistemului electronic de control. Cei care nu au rovinieta vor primi amenda acasă, în plic.

Sistemul video de control al rovinietei funcționează simplu, camerele de supraveghere fotografiază numărul mașinii, iar un server caută într-o bază de date să vadă dacă șoferul a plătit sau nu rovinieta.

Există șoferi care știu unde sunt amplasate aceste camere și încearcă să le evite. De pilda, atunci când merg spre Constanța, unii șoferi aleg drumul vechi spre mare, unde pe aproape 160 de kilometri nu există camere de rovinietă. După ce merg pe DN3, șoferii care știu drumul intră pe Autostrada Soarelui, la Lehliu, fără să fie văzuți de camerele fixe de control al rovinietei. Nu ajung însă până la Constanța pe autostradă, pentru că la Fetești există un alt punct de control.

Anul trecut au fost 33 de camere. Anul acesta vom avea în total 74. Camerele noi vor fi instalate în puncte cheie, greu de ocolit.


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii