Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:28 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţul lui Sevil Shhaideh a lucrat peste 20 de ani la Ministerul Agriculturii din Siria

ro

21 Dec, 2016 22:26 1217 Marime text
Soţul lui Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, a lucrat mai mult de 20 de ani, până în 2010, la Ministerul Agriculturii din Siria şi a tradus în arabă două cărţi scrise de Lester Russell Brown, analist de mediu şi fondator al Institutului de Politică Planetară.

Akram Shhaideh este de origine siriană şi a absolvit în 1984 Universitatea Tishreen din oraşul sirian Lattakia, iar în 2010 şi-a luat doctoratul în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi pe cel în Ştiinţe Agronomice la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, potrivit news.ro.

Din anul 1988 şi până în 2010 a lucrat la Ministerul Agriculturii din Siria, unde a deţinut, între altele, funcţia de şef al Departamentului de Fructe tropicale şi subtropicale.

În paralel, în această perioadă, timp de trei ani a fost angajat al unei companii din Damasc, îndeplinând funcţiile de editor şi "comentator de documentare".

El a venit în România în anul 2011, fiind consultant pe probleme de agricultură şi profesor la Universitatea ”Ovidius”, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Agricole, între 2012 şi 2013. Timp de un an, din 2013 şi până în 2014, a fost consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii.

Akram Shhaideh a scris mai multe articole cu teme privind agricultura şi a participat la realizarea mai multor cărţi. Totodată, el a tradus din engleză în arabă două cărţi scrise de Lester Russell Brown, analist de mediu şi fondator al Institutului de Politică Planetară.

Citește și 

Premiere istorice
Constanţa dă prima femeie premier a României? Cine este Sevil Shhaideh


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii