Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:43 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siteza DNA a lunii noiembrie Au fost condamnați 110 inculpați

ro

22 Dec, 2016 15:42 924 Marime text
În cursul lunii noiembrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 44 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 110 inculpați între care un senator, un deputat, un consilier parlamentar, membru Parlamentul European, preşedinte CJ, director general CFR, director APIA Caras Severin, consilier personal ministru Mediului, director întreprindere cu capital de stat.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 110 inculpaţi variază între 14 ani şi 6 luni închisoare cu executarea pedepsei şi 1 an închisoare cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii