Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Șef de poliție, reținut într-un dosar de trafic de persoane. Ce spun procurorii DIICOT

ro

08 Sep, 2016 07:28 2163 Marime text
După ce a fost audiat o noapte întreagă la DIICOT, comisarul șef Marius Rotaru, șeful Poliției din Mizil, a fost reținut, în această dimineață, pentru 24 de ore de către procurori.

Aseară, Rotaru a fost dus la audieri la sediul DIICOT Ploiești, într-un dosar de trafic de persoane, susține presa prahoveană. Nus e știe deocamdată ce calitatea are comisarul șef în acest dosar.

UPDATE ora 11:31:
Conform procurorilor DIICOT, alături de șeful Poliției din Mizil, au mai fost reținute astăzi în același dosar alte trei persoane, suspectate de trafic de minori, trafic de persoane,  furt calificat, viol și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, se arată într-un comunicat dat publicității.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent inculpaţii  Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii  C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul expoatării sexuale, de cele mai multe ori  prin exercitarea de acte de violenţă.
 
S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona.
 
Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare  ajutându-i astfel pe  să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  trafic de minori.
 
De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor  a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului  infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.“, precizează procurorii DIICOT Ploiești.
 
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

UPDATE ora 7:54:

Comisarul șef Marius Rotaru a fost scos încătușat din sediul Parchetului, iar surse din anchetă susțin că el este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Conform surselor citate, Marius Rotaru ar fi protejat o rețea de proxeneți din Mizil care exploata inclusiv minore.

Astfel, unele dintre minore ar fi depus plângeri la Poliția Mizil în care arătau că sunt exploatate sexual, însă reclamațiile acestora nu ar fi fost soluționate de structura condusă de Rotaru, au precizat sursele citate.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii