Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:38 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se anunță protest la Colegiul Tehnic de Marină Constanța. Elevii și profesorii, nevoiți să se mute din clădire

ro

14 Jan, 2018 18:20 1607 Marime text
Luni, 15 ianuarie 2017, profesorii de la Colegiul Tehnic de Marină Constanța, elevii și părinții vor protesta din cauză că unitatea de învățământ va fi mutată, iar în actuala clădire va fi reînființat Colegiul Militar.

Reaminitim că Petrică Miu, înspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, a declarat într-o conferinţă de presă că Liceului Militar de Marină Constanţa va fi înfiinţat în Poarta 6. Liceului Militar de Marină Constanţa a funcţionat până în anul 1998.

După aflarea veștii, cadrele didactice și elevii instituției au transmis o scrisoare, nemulțumiți de schimbare.

„Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară(fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale,,Mircea cel Bătrân”. Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală. Nu înţelegem de ce trebuie să părăsim şcoala noastră şi să vină alţii în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toţi copiii au aceleaşi drepturi?  Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie  dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei! Dorim şanse egale la o educaţie de calitate!“.

Citește și: S-a aprobat înfiinţarea Liceului Militar de Marină Constanţa. Ce spune Petrică Miu (video)

Mesaj transmis de elevii și profesorii Colegiului de Marină Alexandru Ioan Cuza „Suntem consternați de faptul că vom fi evacuați din propria casă“

Ti-a placut articolul?

Comentarii