Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:56 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varianta surpriză! Reînfiinţarea Liceului Militar de Marină implică reorganizarea Şcolii nr. 37

ro

22 Feb, 2018 13:28 1243 Marime text
Se discută aprig, de la începutul acestui an, despre reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, care aduce cu sine importante modificări în reţeaua şcolară constănţeană.

S-au vehiculat nenumărate variante, printre care şi aceea a mutării Colegiului Tehnic de Marină „Al. I. Cuza“ în locaţia Colegiului Tehnnic „Vasile Pârvan“, motiv pentru elevii şi profesorii Colegiului să protesteze.

În urmă cu o lună, membrii Comisiei nr. 4 - pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială, din cadrul Consiliului Local Constanţa, ofereau asigurări directorului Colegiului de Marină, prof. Iuliana Negreţ, şi colegului acesteia, Mihai Dumitru, membru în consiliul de administraţie al colegiului, că nu va mai fi pusă în discuţie mutarea acestei unităţi de învăţământ.

Astăzi, aşa cum intuiam de-acum o lună, va fi repusă în discuţie, de către aceeaşi comisie nr. 4, mutarea Colegiului de Marină în sediul fostei Şcoli Gimnaziale nr. 15 „Grigore Antipa“, desfiinţată cu ani în urmă şi „absorbită“ de Şcoala Gimnazială nr. 37, din cartierul Km 4.

Prof. Veronica Diaconeasa, directorul Şcolii nr. 37, declara, pentru ZIUA de Constanţa, că în corpul B (denumirea fostei Şcoli nr. 15), în acest an şcolar, învată 250 de elevi, reprezentând patru clase primare şi gimnaziu, toate în regim de dimineaţă. „Vom căuta soluţii cât mai eficiente de reorganizare şi cel mai probabil elevii din corpul B nu vor mai putea toţi să înveţe dimineaţa“, a adăugat prof. Diaconeasa.

Rămâne de văzut ce soluţii se vor găsi totuşi pentru cele câteva zeci de elevi cazaţi în actualul cămin al Colegiului de Marină. Se discută despre renovarea, pe fonduri europene, a căminelor Colegiului Tehnic „C.A. Rosetti“. Oare în şase luni vom asista la o minune?

Vom reveni cu amănunte.

sursa foto Facebook Scoala Gimnaziala nr. 37 Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 22 Feb, 2018 20:53 Nu se spune nimic despre grădinița. Copiii de la grădinița 38 unde vor merge? Părinții trebuie sa caute alta grădinița pentru copiii care nu termina anul asta?