Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment. Reînființarea Liceului de Marină la Constanța scoate elevii în stradă. De ce sunt supărați elevii de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”(galerie foto)

ro

15 Jan, 2018 11:36 4033 Marime text
Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa protestează în această dimineață, nemulțumiți de faptul că unitatea de învățământ va fi mutată, iar în actuala clădire va fi reînființat Colegiul Militar.

Aceștia afișează pancarte pe care au expus mesaje prin care își arată nemulțuimirea: ”Nu plecăm din casa noastră! Liceul nostru înființat ca instituție civilă în 1975. Militarii să meargă în casa lor din strada Dezrobirii de unde au plecat! Liceul militar Marină la Academie!” sau ”Spune nu relocării Colegiului Tehnic de Marină ALexandru Ioan Cuza” sunt două dintre mesajele transmise de protestatari. 

„Colectivul de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” este bucuros de înfiinţarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în acelaşi timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreţinută cu atâta efort de părinţi, elevi şi profesori. Suntem un liceu cu tradiţie de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din ţară(fostul Navrom), situat într-un oraş cu ieşire la mare, iar elevii noştri ne fac cinste, fiind absolvenţi ai Universităţii Maritime sau Academiei Navale,,Mircea cel Bătrân”. Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului, într-un articol din presa locală. Nu înţelegem de ce trebuie să părăsim şcoala noastră şi să vină alţii în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toţi copiii au aceleaşi drepturi?  Dacă se doreşte reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie  dotat şi să devină optim pentru o şcoală de elită, nu să fie alungaţi, din propria casă, aproape 600 de elevi şi relocaţi în spaţii improprii educaţiei! Dorim şanse egale la o educaţie de calitate!“, au precizat reptezentanții Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa

 
Reaminitim că Petrică Miu, înspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, a declarat într-o conferinţă de presă că Liceului Militar de Marină Constanţa va fi înfiinţat în Poarta 6. Liceului Militar de Marină Constanţa a funcţionat până în anul 1998.
 
Petrică Miu: “Demersurile pentru reînfiinţarea Liceului Militar de Marină la Constanţa sunt înaintate. Discuţiile au început demult pe Primăria Constanţa şi reprezentanţii MApN. De asemenea, şi Inspectoratului Şcolar pentru că noi împreună cu Primăria trebuia să găsim locul unde să funcţioneze acest liceu. Ne-am întâlnit şi cu reprezentanţii MApN şi acum ceea ce trebuie făcut sunt ordinele de ministru, protocolul între cele două ministere – MapN şi Ministerul Educaţiei.”
 

 “Va fi unde se află Colegiul Tehnic de Marină NAVROM - Poarta 6, pentru că acolo se oferă condiţiile pentru ceea ce însemnă Colegiul Militar de Marină. Liceul nostru va fi condus în altă locaţie fără a fi desfiinţat. ”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Constanța.

 
Totodată, inspectorul general al ISJ Constanța a mai precizat că Liceul Navrom se mută în locul liceului Vasile Pârvan iar acesta se va muta la liceul Miron Costin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Narciz Bejinariu 15 Jan, 2018 13:43 Mutarea Colegiului Tehnic de Marina Constanța se face printr-o decizie luată iarași ” noaptea ca hoții !!”...fară consultarea persoanelor direct afectate și implicate, fară evaluarea repercursiunilor de ordin emoțional pentru 600 de familii din Constanța, care sunt și contribuabili la bugetul local și central și cetățeni cu drept de vot ai acestui oraș ..!! ...o decizie aberantă, controversată și abuzivă, luată de maxim 3 persoane ( în numele cui !??), ce se cred conducători de instituții publice .