Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:40 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce șanse mai are Colegiul de Marină să nu piardă sediul în favoarea „confratelui“ său militar? Nule. Ultima etapă, dezbaterea publică (document)

ro

24 Aug, 2018 00:00 2252 Marime text
În timp ce Inspectoratul Școlar Județean Constanța se ocupă, zilele acestea, de acoperirea catedrelor pentru anul școlar 2018-2019 la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, iar la nou-înființatul Colegiu Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” comandorul Iancu Ciocioi așteaptă definitivarea efectivelor la clase, Ministerul Apărării Naționale parcurge ultimele etape de... „împroprietărire“.
 
Mai precis, Direcția Generală Juridică a dat publicității, ieri, spre dezbatere publică proiectul de act normativ intitulat „Hotărâre a Guvernului privind înscrierea unui imobil situat în municipiul Constanța, județul Constanța, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705⁄2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului“.
 
Reamintim că, începând din toamnă, procesul de învățământ la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este prevăzut a se desfășura în locația Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, dar și la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, etajele 2,3 și 4 ale pavilionului C.
 
Aceste spații vor fi alocate în anul școlar 2018-2019 elevilor admiși pentru cele trei niveluri de învățământ. Ieri, comandor Ciocioi declara că în clasa a IX-a vor exista 120 de elevi, la clasa a X-a cei 36 de elevi vor fi împărțiți în două efective, iar la clasa a XI-a se aștepta confirmarea ultimului rezultat (diferența - pregătirea militară susținută de cei proveniți din învățământul civil). Cu speranța că vor rămâne cei 40 de elevi pentru a forma două clase de-a XI-a.

Relansăm competiția școlară zăpăcind... rețeaua

Vă prezentăm în continuare un fragment din Nota de fundamentare ce însoțește hotărârea de guvern aflată zilele acestea în consultare publică:
 
Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au purtat discuții cu primarul municipiului Constanța și alți reprezentanți ai autorității publice locale, în vederea reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, instituție care ar relansa competiția școlară în rețeaua de profil constănțeană și ar putea conduce la crearea bazei de selecție pentru toate instituțiile de învățământ militar, cu precădere pentru instituțiile Forțelor Navale, și au solicitat analizarea posibilității preluării de către minister a imobilului Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Constanța.

Reprezentanții autorității publice locale apreciază ca benefică această acțiune și sprijină demersurile efectuate de Ministerul Apărării Naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și-a exprimat de asemenea sprijinul în demersurile Ministerului Apărării Naționale pentru reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, prin preluarea tradiției și locației Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”.  
 
În urma analizării problematicii la nivelul Ministerului Apărării Naționale, având în vedere aspectele prezentate mai sus referitoare la oportunitatea și necesitatea reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” în municipiul Constanța, a fost promovat la Guvern și aprobat de prim-ministru, memorandumul Ministerului Apărării Naționale nr. A 2381/2018, cu tema Aprobarea transmiterii de către Guvern prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Constanța, județul Constanța, privind adoptarea unei hotărâri ce are ca obiect transmiterea imobilului constituit din suprafață construită totală de 4.490 mp, desfășurată de 10.747 mp și terenul aferent, situat în municipiul Constanța, Bulevardul 1 Mai nr. 101, județul Constanța, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru funcționarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.
 
Pentru o corectă informare, în secțiunea „Documente“ puteți găsi inventarul centralizat al bunurilor ce urmează să intre în proprietatea Ministerului Apărării Naționale și care cuprinde opt construcții plus un teren și amenajări la teren.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii