Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răscoala baronilor USL împotriva legii ANI Victor Ponta - „Jumătate din primarii ţării au fost declaraţi incompatibili de ANI. Trebuie găsită o soluţie”. Mizele unei afaceri de sute de milioane de euro

ro

28 Jul, 2013 14:51 2230 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca doreste sa discute cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) si cu Comisia Europeana o solutie legislativa corecta in conditiile in care jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili si au procese in instanta. Ziarul Gandul a scris in editia de ieri ca modificarea legii ANI este ceruta cu insistenta de liderii PNL si PSD din teritoriu, multi dintre ei temandu-se ca isi vor pierde mandatul din cauza aplicarii legii. Mai multi sefi de Consilii Judetene, dar si primari ai USL au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate, deoarece au participat in consiliile de administratie ale societatilor aflate in subordinea lor.
"E in toata tara situatia. In primul rand vreau sa vad care este decizia instantelor, pentru ca stiu ca au contestat in instanta toti alesii locali. E o situatie undeva la mijloc, in sensul in care nu e vorba de reprezentarea unor interese private, ci de interese publice. Vedem ce decid instantele de judecata, discutam si cu cei de la Agentia Nationala de Integritate si Comisia Europeana si in mod sigur trebuie sa gasim o solutie", a spus Victor Ponta joi la Sibiu, citat de Agerpres.
Acesta a anuntat ca 'nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului' in ceea ce-i priveste pe primarii declarati incompatibili de ANI.
'Nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului, dar nici nu pot sa spun ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna", a explicat premierul.
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Varga Stefan Valentin 28 Jul, 2013 18:36 Nu este normal sa se caute solutii privind incompatibilitatea primarilor . Ar fi normal ca Victor Viorel Ponta sa ceare Curtii Constitutionale sa-si exercite CONTROLUL DE CONSTITUTIONALITATE pentru alegerile locale si parlamentare .Istoria Romaniei se scrie cu primari si parlamentari NELEGITIMI-alesi cu incalcarea Constitutiei.Ignorarea unui REFERENDUM este deasemenea un subiect care arata valentele guvernantilor intr-un asa zis STAT DE DREPT.