Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

ro

25 Mar, 2024 17:00 5659 Marime text
  • Project 1507 SRL primește al treilea contract succesiv de la Primăria Constanța în doar 30 de zile
  • Potrivit contractului, firma administrată de Victor Mihail va realiza studiul de fezabilitate și documentații necesare exproprierii pentru realizarea obiectivului de investiție „Reabilitarea urbană a terenului situat în zona Bd. Alexandru Lăpușneanu, nr.183A din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi"
  • Primăria Constanța a eliberat în decembrie 2023, certificat de urbanism pentru reabilitarea urbană a terenului situat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 183A, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi
  • În proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Constanța în august 2023 care aviza documentația tehnico-economică, faza Studiu de prefezabilitate nu este menționat numele celor vizați de expropriere
  • În aceeași hotărâre, se stipula faptul că : „după identificarea tuturor proprietăților cuprinse în zona de studiu, conform planului de situație, se va analiza oportunitatea inițierii procedurii de expropriere și pentru alte loturi
  • În zonă dețin terenuri Cristina Șerbu, Seaside Invest SRL, controlată de Virgil Dulea dar și Cambela Prod administrată de Bela Tănase al cărui proiect imobiliar a fost blocat de o serie de procese aflate încă pe rolul instanțelor


 
Doar în această lună Project 1507 SRL a primit al treilea contract succesiv de la Primăria Constanța.

Potrivit contractului încheiat între cele două părți, sunt vizate servicii de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate și documentațiilor în vederea exproprierii pentru realizarea obiectivului de investiție „Reabilitarea urbană a terenului situat în zona Bd. Alexandru Lăpușneanu, nr.183A din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi".

Contractul are o valoare de 147.000 lei fără TVA și are o valabilitate de 18 luni.

 
Project 1507 SRL
 
Compania a fost înființată în 2023, are sediul social în Constanța, pe strada Soveja, nr. 112A și se ocupă cu activități de arhitectură.

Unic asociat și administrator este Victor Mihail.

Potrivit www.termene.ro, SRL-ul mai figurează cu un contract din achiziții publice directe în valoare de 197.500 lei încheiat în ianuarie 2024 cu cei de la Confort Urban pentru servicii de proiectare tehnică pentru lucrări publice.

Luna aceasta, municipalitatea le-a mai atribuit și realizarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate și documentații pentru expropriere privind obiectivul de investiție „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona Stradela Basarabi din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi" pentru suma de 170.000 lei fără TVA, dar și contractul de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Amenajare locuri de joacă și spații dotate cu echipamente pentru exercitii fizice, în municipiul Constanța” (SF, PAC, PT, DDE, CS, documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor) în valoare de 97.000 lei fără TVA.

Revenind la obiectivul de investiții, Primăria Constanța a eliberat în decembrie 2023, certificat de urbanism pentru reabilitarea urbană a terenului situat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 183A, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi.

Certificatul de urbanism nr. 3.281 vizează „Reabilitarea urbană a terenului situat pe Bulevardul  Alexandru Lăpușneanu nr. 183A din oraș, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“ și are valabilitate de un an.

În proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Constanța în august 2023 care aviza documentația tehnico-economică, faza Studiu de prefezabilitate nu era menționat numele celor vizați de expropriere, însă surse din rândul aleșilor locali susțineau că ar fi vorba despre Cristina Șerbu. 

În cadrul proiectului adoptat se vorbea despre  necesitatea realizării unei parcări publice în zona Bulevardului Alexandru Lăpușneanu, numărul 183A, din municipiul Constanța, din cauza lipsei de locuri de parcare. În aceeași hotărâre, se stipula faptul că : „după identificarea tuturor proprietăților cuprinse în zona de studiu, conform planului de situație, se va analiza oportunitatea inițierii procedurii de expropriere și pentru alte loturi.





 
În aceeași zonă deține un teren și Seaside Invest SRL, controlată de Virgil Dulea


Recent, Seaside Invest SRL a solicitat de la Primăria Constanța un act de urbanism, care vizează o investiție imobiliară pe b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183 A din Constanţa.

Seaside Invest SRL este controlată de Virgil și Florina Dulea, care deține și lanțul de case de amanet Garant.

Primăria Constanța a emis pe data de 13 februarie, certificatul de urbanism nr. 418, care prevede că „Nu poate fi utilizat pentru construire imobil locuințe colective P+5E-6 etaj retras, împrejmuire teren și organizare de șantier, întrucât reglementările urbanistice în vigoare indică necesitatea elaborării și aprobării unui Plan Urbanistic Zonal“. Actul emis de Municipalitate este valabil 12 luni.
 
Despre Seaside Invest SRL

Înființată în anul 2014, firma are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 283 din municipiul Constanța și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Asociații societății sunt Virgil Dulea și Florina Dulea.  Administratorul societății este Florina Dulea.
 
În anul fiscal 2022, firma a avut 6 salariați, a raportat o cifră de afaceri de 430.618 de lei și un profit de 60.960 lei.


Cambela Prod SRL intenționează să ridice un bloc în apropierea zonei vizată de municipalitate

Surse susțin că acest proiect al municipalității de regenerare urbană, prin amenajarea de spații verzi și locuri de parcare nu va face altceva decât să servească viitoarei investiții, blocată acum în instanță.
 
În apropierea zonei vizată de proiectul de reabilitare urbană deține un teren și Cambela Prod SRL, care în 2018 prin Tănase Bela, solicita de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Modificare proiect autorizat cu AC nr 986/17.07.2017 «Construire imobil locuinţe D+P+4 etaje locuinţe colective prin supraetajare cu 20% din suprafaţa construită desfăşurată, conform Legii nr. 50/1991» numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării“.

Autorizaţia de construire nr. 986 din data de 17.07.2017, emisă de Primăria Constanţa, presupunea: „Construire imobil D+P+4e locuinţe colective“, pentru investiţie realizată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu dar la nr. 183B.

Locatarii blocului S6 de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa au protestat însă împotriva acestui proiect imobiliar și împreună cu Asociația Constanța Altfel s-au adresat instanțelor judecătorești. Așa au reușit să suspende autorizaţia de construire. În iulie 2023 însă, magistrații au luat act de renunțarea reclamantei Constanța Altfel la judecată. 

De altfel, Constanța Altfel a renunțat la toate procesele pe care le avea pe rol.

Nu însă și un locuitor din zona afectată de viitoarea investiție imobiliară care continuă procesul în calitate de intervenient. Dosarul cu număr unic 2286/118/2018 se află încă pe rolul Tribunalului municipiului București.



Despre Cambela Prod SRL

 
Potrivit termene.ro, Cambela Prod SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în comuna Stejaru, județul Tulcea și se ocupă de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța și Tulcea.
 
Asociat unic și administrator este Bela Tănase, care deține și un PFA. De asemenea, Bela Tănase este administrator în
Highlife Properties SRL.
 

Conform termene.ro, Cambela Prod SRL figurează cu 25 de achiziții directe (Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, UAT Comuna Stejaru, Școala Gimnazială Beidaud printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Cambela Prod SRL a declarat 63 de angajați, profit peste 29,94 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a depășit 1,11 miliarde de lei.
 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.
 
Citește și:

Este vizată investiția de pe Alexandru Lăpuşneanu nr. 183A Seaside Invest SRL, controlată de Virgil Dulea, a primit răspuns negativ de la Primăria Constanța

Licitații publice Primăria Constanța a atribuit două contracte în mai puțin de o lună pentru un SRL înființat anul trecut! Despre ce este vorba ?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii