Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Moroşanu decide libertatea lui Nicuşor Constantinescu. Azi, verdictul final (rechizitorii)

ro

07 Aug, 2014 09:19 1607 Marime text
Azi, judecătoarea Raluca Moroşanu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, va decide libertatea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. Magistratul se va pronunţa asupra contestaţiei formulată de şeful CJJ împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său. Decizia de azi va fi definitivă.  

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

În prezent, şeful CJC se află în SUA, unde a fost operat. Cu toate acestea, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost filmat în America în timp ce fuma o ţigară.

Marţi, Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, a mărturisit că i-a oferit preşedintelui CJC un sfat: "Nicule, dacă poţi să vii, când vei putea, vino. Dacă nu-ţi permite sănătatea, stai acolo. Decât să vii şi să întinzi copita pe aici, mai bine te faci sănătos acolo (n.r. în SUA)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii