Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologul Adrian Gemănaru şi echipa sa aleargă pentru drepturile persoanelor cu autism

ro

25 May, 2016 13:40 1893 Marime text
Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada şi la Gala “Cariere” din România, va alerga, alături de echipa sa – “Alerg pentru Autism Marea Neagră”, la Maratonul  Internaţional Braşov, din data de 29 mai 2016, pentru drepturile persoanelor cu autism. 

Psihologul nu este la prima astfel de încercare, el alergând la mai multe competiţii internaţionale pe distanţe de 42km, 64km sau chiar 84 km, pentru a trage un puternic semnal de alarmă cu privire la numărul foarte mare de copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.

„România are o rată destul de mare de copii diagnosticaţi autism,  numai la Centrul pe care îl coordonez, anual, sunt diagnosticaţi peste 150 de copii cu tulburari de dezvoltare. Este o realitatea dură, dar trebuie să luăm măsuri, trebuie să tragem semnale puternice de alarmă, iar societatea trebuie să înţeleagă că este o problemă serioasă pentru care încercăm să găsim soluţii cât mai eficiente pentru a-i recupera”, declară psihologul Adrian Gemănaru.

Citeşte şi Adrian Gemănaru, psihologul care a vrut să facă delfinoterapie la Constanţa - „CJC a solicitat suspendarea proiectului“​
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii