Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:43 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativă în dezbatere publică Elevii ar putea face parte din Consiliile de Administraţie ale şcolilor

ro

27 Dec, 2014 17:28 1237 Marime text
Mai mulţi senatori şi deputaţi au iniţiat o propunere legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, prin care, în Consiliul de Administraţie al şcolilor liceale şi postliceale, reprezentantul elevilor să fie membru cu drept de vot, informează România TV.

Conform acestei propuneri legislative, reprezentantul elevilor în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, respectiv să aibă 18 ani. În acest sens, elevii îşi vor desemna democratic reprezentantul, în acest for de decizie, relatează Mediafax.

Iniţiatorii precizează că, deşi în actuala lege a educaţiei se arată clar că la şedinţele Consiliului de Administraţie al unităţilor de învăţământ participă şi reprezentatul elevilor, cu statut de observator, această normă nu a fost aplicată corespunzător, iar la nivelul şcolilor gimnaziale, reprezentantul elevilor nu a mai fost invitat, situaţia repetându-se şi la nivel liceal.

Deşi legea nr. 1/2011 este în vigoare de trei ani, în doar 326 de unităţi de învăţământ (32,56%) reprezentantul elevilor participă la şedinţele Consiliului de Administraţie, în 218 unităţi participă parţial, iar în 455 de unităţi de învăţământ (45,45%) nu participă deloc, mai informează sursa citată.

Propunerea legislativă, semnată de deputaţi şi senatori de la PSD, PDL, PNL, PPDD, UDMR, PC-PLR şi independenţi, a fost înregistrată la Camera Deputaţilor, pentru dezbatere publică.

Sursa foto: arhiva

Ti-a placut articolul?

Comentarii