Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care semnătura electronică produce efecte juridice

ro

30 Oct, 2023 20:39 933 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari PNL, prin care se stabilesc condiţiile utilizării semnăturii electronice, a mărcii temporale şi prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea.
     
Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari PNL, prin care se stabilesc condiţiile utilizării semnăturii electronice, a mărcii temporale şi prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea, conform Agerpres.

Proiectul prevede crearea unui cadru juridic general şi predictibil al utilizării fiecărui tip de semnătură electronică (electronică, calificată, electronică avansată şi electronică simplă).

Proiectul de act normativ mai stabileşte cadrul juridic intern de aplicare directă a Regulamentului (UE) nr. 910/2014 şi de preluare în ordinea juridică internă a măsurilor lăsate la latitudinea statelor membre, prin clarificarea anumitor aspecte ale sigiliului electronic, a mărcii temporale şi a documentelor electronice cărora li s-a aplicat o semnătură electronică, o marcă temporală sau un sigiliu electronic.

Propunerea legislativă stipulează că toate tipurile de semnătură electronică produc efecte juridice şi pot fi utilizate ca mijloace de probă în faţa instanţelor de judecată.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.


Citește și:
Parlamentul a aprobat numirile la ANCOM și la Curtea de Conturi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii