Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativă Instituirea obligativității utilizării materialelor ignifuge pentru izolarea clădirilor

ro

27 Feb, 2024 10:43 638 Marime text
Inițiativa legislativă a deputatei de Constanța Cristina Rizea, care propune instituirea obligativității utilizării materialelor de construcții cu proprietăți ignifuge și cu un grad ridicat de rezistență la foc în cadrul lucrărilor de izolație termică și fonică a construcțiilor a fost depusă la Camera Deputaților.

„Cu toții am văzut imagini înfiorătoare cu tragedia de la Valencia, unde o clădire de 14 etaje, administrată de o româncă, a fost mistuită de flăcări, și zece persoane, printre care și două românce (mamă și fiică) și-au pierdut viața, murind asfixiate. Clădirea masivă, cu două turnuri, a ars în mai puțin de o oră, lăsând 140 de familii pe drumuri! Ce materiale de construcții au fost folosite la realizarea fațadei și cum au sporit acestea propagarea incendiului? Ceea ce s-a întâmplat acolo se poate întâmpla și în România. Nu mai putem aștepta ca niște bombe cu ceas să devină capcane mortale!

Acest proiect modifică actualul cadru legislativ privind calitatea în construcții, impunând constructorilor obligativitatea folosirii unor materiale rezistente la foc, astfel încât să împiedice propagarea incendiilor și să asigure siguranța locatarilor” a declarat Cristina Rizea, co-inițiatoare și deputată de Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii