Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul Marianei Rarinca, reluat după anularea achitării

ro

21 Aug, 2015 08:00 1509 Marime text
 
Curtea de Apel București (CAB) reia, astăzi, judecarea procesului Marianei Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa Instanței supreme, Livia Stanciu, după ce a fost desființată decizia de achitare, informează Agerpres.

CAB a admis, luni, contestația în anulare a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a decis desființarea deciziei penale nr. 733/20.05.2015 de achitare a Marianei Rarinca și rejudecarea apelului.

La finalul procesului, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu, nu a dorit să facă declarații presei, în timp ce Mariana Rarinca a acuzat faptul că șefa ÎCCJ a venit în fața instanței "pentru a intimida cumva judecătorii și pentru a da lecții de drept".

DNA a depus la CAB o contestație în care a invocat faptul că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca, ar fi fost incompatibilă, deoarece nu ar fi fost imparțială la judecarea dosarului.

În acest sens, procurorii anticorupție au adus mai multe argumente, unul dintre acestea fiind schimbul de replici, din 16 mai 2013, cu ocazia ședinței publice a plenului CSM, între șefa ÎCCJ, membru de drept al Consiliului, și Risantea Găgescu - judecătorul acestei cauze -, care a candidat pentru funcția de judecător la Secția penală a Instanței supreme, atașând transcrierea și înregistrarea audio-video a interviului.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii