Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța își va exercita dreptul de preempțiune în condițiile legale pentru salvarea vilei Dalas

ro

30 May, 2019 15:48 1617 Marime text
L-am întrebat pe primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău în ce măsură municipalitatea se poate implica în salvarea clădirii vilei Dalas situată pe bulevardul Ferdinand din Constanța. Este vorba despre un imobil construit la începutul anilor 1900 de Anghel Saligny pentru un om de afaceri grec, cunoscut drept Dalas.
 
Edilul ne-a răspuns că are în vedere salvarea acestei clădiri. Mai exact a fost contactată familia Done, care deține în prezent clădirea și acesta  acceptat ca împreună cu municipalitatea să se găsească o soluție astfel încât imobilul să nu fie demolat. 

Astfel, se încearcă ajungerea la o înțelegere pentru ca imobilul să fie achiziționat de municipalitate. În momentul în care se va găsi soluția legală aceasta se va prezenta în fața consilierilor locali ai municipiului Constanța pentru aprobare. 

Proprietarii imobilului au precizat că au ales ca soluție demolarea acestuia după ce în ultimii doi ani au fost frecvent sancționați de Poliția Locală pentru situația în care a ajuns Vila Dalas. 

Atât proprietarii cât și municipalitatea sunt deciși să ajungă la o înțelegere astfel încât clădirea să nu fie demolată. 

Mai multe amănunte în ediția de mâine ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii