Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătire iniţială a copiilor constănțeni din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale

ro

21 Oct, 2015 22:22 1703 Marime text
 
În perioada 16-18 octombrie, la Complexul Sportiv Tomis din Constanţa, s-a desfăşurat o acţiune de selecţie şi pregătire iniţială a copiilor în ramurile sportive din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale.
 


Acţiunea a fost parte integrantă a Proiectului „Educaţia marţială – drumul spre cunoaştere!”, finanţat de Ministerului Tineretului şi Sportului prin Programul Pierre de Coubertin.
 
Federaţia Română de Arte Marţiale (FRAM) a organizat acest eveniment prin intermediul reprezentanţilor Clubului Sportiv Marina Constanţa.
 
Acest proiect a cuprins acţiuni de selecţie şi pregătire iniţială în ramurile sportive din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale, pentru copii şi persoane cu dizabilităţi din judetul Constanţa.
 
Grupul de antrenori si instructori din cadrul Clubului Sportiv Marina Constanta si Clubului Sportiv Yorga au condus antrenamente sportive de selecţie şi iniţiere cu copiii participanţi la acţiune, adaptând exerciţiile prezentate şi metodica de predare utilizată în funcţie de nivelul de pregătire al copiilor,de vârsta şi nivelul de înţelegere al acestora.
 
În rândul copiilor la acţiunea din cadrul programului Pierre de Coubertin au participat aproximativ 100 de copii, cu vârste sub 12 ani, nelegitimaţi în federaţia sportivă de specialitate.
 


„Prin intermediul activităţilor derulate în proiectul - Educaţia marţială – drumul spre cunoaştere!- copiii din Constanţa au acum o imagine pozitivă asupra participării la antrenamentele de arte marţiale, iar comunitatea locală reprezentantă de părinţii copiilorprecum şi instituţiilelocale au beneficiat de o prezentare complexă a beneficiilor şi provocărilor ce apar pe calea performanţei sportive.
Ne exprimăm încrederea că printre copiii care au participat la acest proiect se află şi câţiva dintre campionii care vor aduce glorie României în competiţiile sportive internaţionale.”, se arată într-un comunicat. 



Sursa foto: arenasports.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii