Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt sportivi de la CS „Marea Neagră” Constanța vor participa la campionatul european de kung-fu din Bulgaria (GALERIE FOTO)

ro

05 Dec, 2022 12:53 1167 Marime text


Sâmbătă, în data de 10 decembrie, va avea loc Campionatul European de Kung-Fu, găzduit de Complexul Sportiv „ȚSKA” din Sofia, Bulgaria.

Federația Română de Arte Marțiale de Contact va trimite în țara vecină un lot format din opt sportivi legitimați la CS „Marea Neagră” Constanța.

Aceștia vor participa la următoarele probe: „Taolu Tradiţional”, „Taichi Tradiţional”, „Qi-Kung”, „Tuishou” şi „Sanda Light-Fighting”. 

Vor concura următorii sportivi: Tudor Bocai și Cosmin Marian Iacoblev (seniori); Vlad Bocai, Iustin Valentin Iordache și Cristina Nicol Teodorescu (juniori) și Sofia Irina Crăescu, Maria Andrada Grozeanu și Rareș Flore (copii și mini-cadeți – 14 ani). Ei vor fi însoțiți de Florin Iordănoaia și Mihai Cîju.
„Este un campionat la care participăm cu cinci sportivi consacraţi, de la care aşteptăm obţinerea unor medalii, dar avem în lot şi trei sportivi începători, care se află la prima ieşire din ţară, la un astfel de concurs. Aceştia sînt Cristina Nicol Teodorescu la junioare (16-17 ani), Rareş Flore la mini-cadeţi (12-13 ani) şi Maria Andrada Grozeanu la copii II (10-11 ani). Sperăm ca aceştia să se integreze echipei şi să obţină rezultate notabile. Campionatul se va desfăşura în condiţii destul de dificile, datorită faptului că sportivii din ţările non-UE, nu au obţinut vize de intrare, iar cei din estul Europei, care participau în mod normal, nu vor mai veni în Bulgaria. Iniţial s-a dorit organizarea în paralel şi a unei cupe mondiale, cu participarea sportivilor din afara Europei, dar aceştia nu au primit vizele de intrare, datorită situaţiei Bulgariei, privind admiterea în Spaţiul Schengen. Din acest motiv, campionatele noastre mondiale, pe care dorim să le organizăm în Europa, sînt puse sub semnul întrebării, pentru că teama de imigranţi din rîndul sportivilor este reală şi ţările europene nu le vor acorda vize de intrare. În plus, în situaţia refuzului sportivilor de a se întoarce în ţările lor, organizatorii pot să fie amendaţi cu sume foarte mari! Deplasarea la Sofia este suportată de club şi de către părinţi, cărora le mulţumim şi pe această cale.
Mult succes sportivilor”, a transmis președintele CS „Marea Neagră” Constanța Florin Iordănoaia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii