Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii acuzaţi că au violat o fată, fugită dintr-un centru de plasament, au primit mandate de arestare

ro

08 Aug, 2015 00:11 1813 Marime text
 
Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani fugită din Centrul de Plasament "Sfântu Ştefan", din comuna Perişoru, au fost arestaţi, vineri seară, pentru 30 de zile, mandatul emis de Judecătoria Călăraşi nefiind definitiv, decizia putând fi contestată.
Magistraţii Judecătoriei Călăraşi au emis mandate de arestare preventivă pe numele poliţiştilor Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti de la Ordine Publică. Decizia Judecătoriei Călăraşi nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Călăraşi. Cei doi poliţişti fuseseră reţinuţi, joi seară, în baza unui mandat de 24 de ore, emis de către procurori în jurul orei 22.00. Cei doi poliţişti se află în custodia colegilor lor, urmând să fie duşi în arestul Poliţiei Judeţene Călăraşi.
Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate - doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri. Poliţiştii ar fi abandonat-o pe adolescentă în fosta unitate de trageri, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 şi au anunţat cazul.
Fata a spus că a fost găsită de o patrulă de poliţie într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, ar fi fost dusă într-un loc izolat şi violată. După incident şi după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri dimineaţă a fost audiată.
Adolescenta este din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, şi a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o şi a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia îşi caută foarte rar fiica în centrul de plasament şi nu mai locuieşte în judeţul Călăraşi. Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.
Surse din Poliţie au declarat că fata de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din Perişoru, ultima dată înaintea violului, iar săptămâna aceasta centrul a fost amendat cu 100 de lei de Poliţie pentru ultima fugă a fetei.
Cei doi poliţişti, care sunt angajaţi ai Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, riscă o pedeapsă cu închisoarea între cinci şi 12 ani.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, într-un comunicat de presă, că ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre această situaţie, iar cei doi poliţişti au fost trecuţi în rezervă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii