Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:17 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist a fost arestat și alți doi puși sub control judiciar

ro

09 Jul, 2016 00:37 1130 Marime text
În 7 iulie, lucrători de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au efectuat o percheziție domiciliară la sediul Postului de Poliție Balotești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de corupție sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție de către doi lucrători din cadrul acestei structuri, precum și de către un lucrător al Poliției Orașului Otopeni.
 
Astăzi, cei trei poliţişti (doi din cadrul Postului de Poliţie Baloteşti şi unul din cadrul Poliţiei oraş Otopeni), reţinuţi aseară de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru cercetări privind fapte de corupţie au fost prezentaţi astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru unul dintre ei (Postul de Poliţie Baloteşti) fiind dispusă măsură arestării preventive pe 30 de zile, iar pentru ceilalţi doi, măsură cercetării sub control judiciar.
 
În cauza, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au fost delegaţi de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov să efectueze acte de procedura penală în vederea întocmirii probatoriului, între care şi percheziţia efectuată ieri la sediul Postului de Poliţie Baloteşti.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 2015 – mai 2016, cei trei agenți de poliție ar fi fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care, la data de 07.07.2016, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

În sarcina celor doi polițiști din cadrul Postului de Poliție Balotești s-a reținut faptul că au primit o sumă de bani pentru a efectua acte contrare atribuțiilor profesionale și au realizat activități cu încălcarea legii în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu prilejul opririi în trafic pentru control a unui conducător auto și efectuării unor verificări la o societate comercială. De asemenea, unul dintre cei doi lucrători ai Postului de Poliție Balotești, împreună cu colegul său de la Poliția Orașului Otopeni ar fi simulat efectuarea unor activități de cercetare penală fără a înregistra dosar penal, cu scopul de a recupera suma de 700 lei care a fost sustrasă unei persoane.

Față de cei doi inculpați din cadrul Postului de Poliție Balotești s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura cercetării în continuare sub control judiciar.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. și al Departamentului de Informații şi Protecție Internă (DIPI).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii