Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști suspectați că primeau șpagă de la șoferii opriți în trafic! Trei agenți, reținuți pentru luare de mită

ro

11 Oct, 2023 11:12 897 Marime text
Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ iașiPrin referatul din data de 10.10.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatilor A.L. (în vârstă de 38 ani), P.G. (în vârstă de 58 ani) şi P.O.P. (în vârstă de 37 ani),  cercetaţi fiecare pentru comiterea infracţiunii de ,,luare de mită în formă continuată”, prevăzută de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 7 lit. c) din Legea 78/2000, republicată, şi a art. 35 alin. (1) Cod penal.
 
Potrivit procurorilor, s-a reţinut că inculpaţii A.L. şi P.G., agenţi de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani din jud. Iaşi, au pretins şi primit în perioada martie – iunie 2023 în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (primul cu 13 acte materiale, iar secundul 4 acte materiale), diferite sume de bani – pe care le-au împărţit – de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţin şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

„În privinţa inculpatului P.O.P., agent de poliţie în cadrul aceleiaşi Secţii de poliţie, a pretins şi primit la rândul său, în perioada mai – iunie 2023, (în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (12 acte materiale), diferite sume de bani de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţine şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.
 
Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii.

Citește și: 

Accident grav pe DN 1, soldat cu un deces. Victima ar fi medicul Corin Petreanu, anchetat în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii