Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:51 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști umiliți de superiori! Trimiși să patruleze pe jos după că au refuzat să folosească o mașină stricată

ro

16 Sep, 2016 15:07 3223 Marime text
"Poliţiştii nu sunt kamikaze", este mesajul trimis de oamenii legii după un caz uluitor petrecut la Secţia 24 de poliţie din Capitală, secţie care acoperă Cartierul Ferentari, una dintre cele mai rău famate zone din Bucureşti. Poliţiştii au refuzat să iasă cu singura maşină a secţiei întrucât se afla într-o stare precară de funcţionare. Agenţii au fost ameninţaţi cu concedierea şi puşi să patruleze pe jos, informează B1.ro.
 
"M-am prezentat la serviciu, schimbul II, fiind desemnat să ies cu autospeciala, atât eu cât şi colegul meu, fiind singurele echipaje auto din teren pe secţia 24, zona Ferentari. Din cauza defecţiunilor tehnice grave la cutia de viteze, sistemul de direcţie şi frânare, am refuzat atât eu cât şi colegul meu să ne desfăşurăm activitatea de serviciu cu autoturismele din dotare" este mărturia agentului de poliţie Dragoş Popa, de la Secţia de Poliţie 24, potrivit B1.ro.
 
Acesta a povestit cum, după ce a îndrăznit să pună la îndoială ordinele şefului, a fost ameninţat cu concedierea.
 
"Domnul comisar ne-a comunicat să predăm pistoalele, iar de la ora respectivă suntem liberi şi nu mai figurăm la serviciu. În locul nostru au fost chemaţi din timpul lor liber, alţi doi colegi cu atestat pentru a conduce autospecialele de poliţie, lucru care s-a şi întâmplat, aceştia ieşind în teren în locul nostru. Atât eu cât şi colegul meu am refuzat să plecăm acasă, rămânând la secţie. Văzând că refuzăm să plecăm acasă au trecut în buletinul postului faptul că am refuzat să patrulăm cu autospecialele cu defecţiuni tehnice, am fost trimişi în patrulă pedestră atât eu cât şi colegul meu" a mai dezvăluit agentul.
 
Atitudinea celor doi poliţişti a fost în schimb lăudată de cei care le apără drepturile.
 
"Salut atitudinea celor doi polițiști care au avut curajul să nu plece în misiune cu o mașina având defecțiuni tehnice la sistemul de frânare și la sistemul de direcție. Iată cum unii șefi abuzează practic și trimit în stradă oameni cu mașini care au defecțiuni tehnice, oameni care ar putea  conducând acest autoturism să producă accidente sau să fie victima unui astfel de accident" a afirmat Dumitru Coarnă, vicepreședinte SNPPC.
 
"Vorbim de un abuz aici. Nu are dreptul să trimită în misiune un echipaj de poliție cunoscând că are defecțiuni la sistemul de frânare și direcție, punând în pericol integritatea corporală a polițiștilor și a celorlalți participanți la trafic" a acuzat Dumitru Coarnă.
 
Problema maşinilor defecte de la secţia de poliţie din Ferentari este cu atât mai deranjantă întrucât managerul secţiei are în dotare o autospecială nou-nouţă. Potrivit sindicaliştilor, abia după ce acest caz a devenit public va fi reînnoit parcul auto şi la Secţia 24.

Ti-a placut articolul?

Comentarii