Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecați la drum? Iată care este situația drumurilor din România la această oră

ro

25 Jan, 2016 08:10 667 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:00), nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
Polițiștii precizează că, traficului rutier pe DN67C Novaci – Rânca, se desfăşoară în condiţii de iarnă. Din cauza viscolului, pe anumite porţiuni ale suprafeţei carosabile, s-a depus un strat subţire de zăpadă, în amestec cu material antiderapant de aproximativ 1-2 cm. 
 
Pentru judeţele Clăraşi, Teleorman şi Giurgiu Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 9:00  (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).
 
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).
 
În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa - Plugova.
 
Reamintim că, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
De asemenea şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
 
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
 
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Conform mesajului de atenţionare cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se păstraeză deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, până în data de 25 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade iar izolat vor coborî şi până la -28 ... -25 de grade.
 
În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă. Atenţie la viteza cu care se circulă!

Atenţie! Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de ceaţă

Pentru judeţele Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi şi Dolj Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 10:00.
În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70), vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi izolat, sub 50 de metri. În judeţul Călăraşi ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi - Olteniţa.
 
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii