Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul de școlarizare pentru anul 2017-2018 pregătit de ISJ Constanța. Rețeaua școlară din județ va eficientizată

ro

06 Nov, 2017 14:08 1887 Marime text
ISJ Constanța lucrează în această perioadă la planul de școlarizare pentru anul 2017-2018, a anunțat într-o conferință de presă inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Petrică Miu. 

Acesta a mai spus că rețeaua școlară din județ va eficientizată. 

În altă ordine de idei, ISJ Constanța lucrează la un program în care vor fi incluse toate informațiile privind lista unităților școlare și a autorizațiilor pe care acestea le dețin.

"Vorbim de autorizații de la ISU, ARACIP și DSP. Sper ca acest program să fie gata cât mai repede" spune inspectorul școlar general. 

O altă problemă semnalată de Petrică Miu o reprezintă rețeaua școlară din Mangalia. Potrivit acestuia, există o decizie a consiliului local de modificare a rețelei școlare (în sensul că unele școli și-au pierdut statutul de personalitate juridică și au devenit structuri),  dar nu există o decizie a ISJ Constanța. 
 
Mai mult, nu au fost schimbate deciziile cadrelor didactice titulare la școlile care și-au schimbat denumirea sau și-au schimbat statutul.

"Avem circa 3000 de decizii neschimbate. De vină este ISJ Constanța, fosta conducere, care nu a dat aceste decizii" a mai anunțat inspectorul școlar general al ISJ Constanța. ”Vina este exlusiv a inspectorului general. Acesta probeleme sunt din 2013. Avem probleme privind deciziile la 149 de unități școlare din 191"  a mai adăugat Petrică Miu. 

La Mangalia este vorba de grădinițe care și-au pierdut statutul de personalitate juridică și au devenit structuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii