Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 2.700 de candidaţi susțin, astăzi, proba scrisă la examenul de admitere în magistratură

ro

04 Sep, 2016 12:20 2884 Marime text
Peste 2.700 de candidaţi susțin, astăzi, proba scrisă, de tip grilă, la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi de admitere în magistratură, informează RTV.net.
 
Potrivit calendarului de desfăşurare a concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură, în data de 4 septembrie se desfăşoară prima etapă a celor două concursuri, constând în proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal, anunţă Consiliul Naţional al Magistraturii (CSM) printr-un comunicat de presă.
 
"Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror. La acest concurs s-au înscris 2770 de candidaţi, dintre care un număr de 2746 îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM", se arată în comunicatul de presă al CSM.
 
Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea "Nicolae Titulescu" şi Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti.
 
Potrivit sursei citate, "concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. La acest concurs s-au înscris 985 de candidaţi, dintre care un număr de 941 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM".
 
Proba se ține la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti.
 
Ambele concursuri au început la ora 09.00, accesul candidaţilor în săli fiind permis între orele 07.30 – 08.30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau paşaport). Listele cu repartizarea candidaţilor pe săli sunt publicate pe paginile de internet ale CSM şi INM și au fost afişate și pe uşile sălilor în care se desfăşoară proba.
 
sursa foto: RTV.net
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii