Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri justiție Peste 3.000 de candidați susțin azi probe pentru admiterea în magistratură și la INM (FOTO)

ro

10 Sep, 2023 11:39 6595 Marime text



Nu mai puțin de 3.079 de candidați susțin astăzi, 11 septembrie 2023, probele eliminatorii în cadrul concursului de admitere în magistratură și, respectiv, admitere la Institutul Național al Magistraturii.
 
Cei peste 3.000 de candidați s-au prezentat azi în Capitală, pentru susținerea probei constând în testul grilă de verificare a cunoștințelor la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.
 


Proba este eliminatorie.
 
Pentru INM, au fost validate peste 1.500 de candidaturi pentru cele 300 de posturi de auditor de justiție scoase la concurs și 64 de candidaturi pentru cele 35 de posturi vacante la personalul asimilat judecătorilor și procurorilor.
 
La admiterea în magistratură, au fost validate, de asemenea, peste 1.500 de candidaturi, fiind în total 15 posturi de judecător și opt posturi de procuror dinsponibile la instanțele și parchetele din Dobrogea.
 
În total, la magistratură, sunt scoase la concurs 250 de posturi de judecător la judecătorii în țară și 147 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătoriile din țară.
 
Examenul de azi se desfășoară în București, la Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și Universitatea Nicolae Titulescu.


 
După probele eliminatorii reprezentate de testele grilă, urmează în concurs probele scrise de verificare a cunoștințelor juridice, testarea psihologică și interviul.
 
La magistratură, rezultatele finale vor fi afișate pe 6 martie 2024, iar la INM, tabelele vor fi afișate pe 28 martie 2024.
 
Sursa foto: Facebook.com – Consiliul Superior al Magistraturii
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecător din Constanța, suspendat din funcție pentru șase luni! Ce spune Inspecția Judiciară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii