Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peisaje incredibile de iarnă Ce frumuseți a scos ninsoarea, la iveală, în Constanța

ro

28 Dec, 2014 01:14 2871 Marime text
Ieri a nins în Constanța. A fost, și încă mai este, Cod Galben. Cu chiu cu vai peste municipiul Constanța s-a așternut un strat mic de omăt. Nici nu au apucat copiii să facă doi-trei bulgări de zăpada ca a și început să se topească.

Dar pentru cine are ochi să vadă a văzut.
Că uite ce a scos la iveală zăpada. Și ce vom arăta în imagini am găsit, pe o distanță de numai câteva sute de metri, dacă sunt două su trei sute de metri. Ce-o mai fi încolo, Dumnezeu cu mila.
Aceste imagini sunt toate surprinse numai pe Șoseaua Mangaliei.
Prima care ne-a ieșit în cale este o groapă imensă aflată de cine știe cât timp în trotuar. Dar se vede perfect, abia acum, că nu are capac. Este, după cum pare, al unei rețele de telecomunicații. Și dacă mai ține un pic zăpada poate îl vede și cine trebuie.
O altă groapă, de fapt sunt două, de o parte și de alta a trotuarului se văd bine acum.
Și sunt uriașe nu așa. Aici ar încăpea cu mare ușurință și un bou, cu referire strictă la animal, și o parte a unei mașini și câțiva oameni deodată.
Gropile sunt chiar în trotuar: nemarcate, nesemnalizate. Pe trotuar și pe marginea uneia dintre principalele artere de circulație a municipiului și județului Constanța.
Și ar mai fi ceva: un pic mai încolo, la intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei, se află o parcare folosită drept trotuar. Când se poate. Ieri nu se putea. Și se și vede de ce.
Deci este bună și iarna la ceva. Arată frumusețile Constanței. Care nu ar fi fost observate dacă nu era zăpada. Chiar, așa, mică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii