Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participanţii la concursul „Creativitate și inovație în construcții”, premiaţi la Universitatea Ovidius

ro

14 Apr, 2014 14:08 892 Marime text

Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa a gazduit, vineri, 11 aprilie 2014, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul „Creativitate și inovație în construcții”, din cadrul Proiectului Educațional „PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”.

Proiectul a propus, în principal, desfășurarea de întâlniri și discuții tematice cu specific de consiliere și orientare profesională cu elevii din cadrul liceelor care s-au înscris la această acțiune. Punctul de atracție al proiectului a fost reprezentat de organizarea concursului „Creativitate și inovație în construcții”.

Concursul a antrenat aproximativ 270 de elevi de liceu, la cele 2 secţiuni propuse de organizatori. La secțiunea de referate și comunicări știintifice cu tema „Cele mai interesante edificii din lume” au participat 29 de echipe. La secțiunea de proiectare și desenare asistată de calculator a unei clădiri, „Casa visurilor mele”, au participat 71 de echipe.  Echipele de liceeni înscrise la secțiunea de proiectare au fost coordonați și consiliați, în timpul desfășurării concursului, de către studenții Facultății de Construcții.

Competiţia s-a încheiat cu prezentarea referatelor și a proiectelor realizate de elevi, desfăşurată pe parcursul a două zile (10–11 aprilie 2014), la sediul Facultății de Construcții. Prezentările elevilor au dovedit o foarte bună pregătire şi un real interes al acestora pentru domeniul ingineriei civile.

La festivitatea care a încheiat competiția au participat reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în proiect, respectiv Universitatea „Ovidius” din Constanța - Facultatea de Construcţii şi Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, cărora li s-au alăturat participanții elevi şi cadre didactice îndrumătoare de la 19 licee din Constanța și din județul nostru. De asemenea, a fost reprezentată la manifestare și firma Nemetschek - Allplan, sponsorul principal al concursului.

La festivitatea de premiere s-au acordat diplome de participare tuturor elevilor și cadrelor didactice din licee care s-au implicat în concurs, precum și studenților Facultății de Construcții care au coordonat grupele de elevi înscrise în competiție.

Având în vedere numărul foarte mare de elevi participanti la cele 2 sectiuni ale concursului, s-au organizat 4 comisii de jurizare, respectiv 3 comisii la secțiunea de proiectare și o comisie la secțiunea de referate. Prin implicarea sponsorilor angrenați prin grija Facultății de Construcții, fiecare comisie a acordat premii câștigătorilor din rândurile participanților în cadrul comisiei respective (premiul I, II, III și două premii speciale), ajungându-se astfel la un număr de 15 premii acordate la secțiunea de proiectare și 5 premii acordate la secțiunea de referate.

Competiția a fost cadrul în care elevii și studenții și-au descoperit preocupări comune și au legat noi prietenii. Cei mai mulți dintre elevii concurenți, premianți sau nu, au încheiat competiția făcându-și planuri pentru anul viitor, atunci când vor fi ori în ipostaza de concurent experimentat, ori în cea de student al Facultății de Construcții.

Ti-a placut articolul?

Comentarii