Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de legi depuse, nedezbătute Parlamentarii au intrat în vacanța de vară

ro

01 Jul, 2015 18:01 1438 Marime text
Parlamentarii sunt începând de miercuri, 1 iulie, în vacanţa de vară, care se va încheia pe 1 septembrie, dar au lăsat peste 200 de legi depuse şi pe care nu le-au dezbătut.

Puțin peste jumătate dintre propunerile depuse au fost promulgate, deoarece restul fie nu au fost dezbătute, fie au fost respinse.

În plus, Guvernul legiferează în continuare în locul Parlamentului. Peste 50% din actele normative adoptate sunt de fapt ordonanţe.

Cea mai mare promisiune neonorată a aleşilor este votul prin corespondenţă. Deși au fost depuse mai multe proiecte care să-i ajute pe românii din străinătate să voteze, Comisia pentru Cod Electoral nu l-a dezbătut pe niciunul.

În schimb, aleşii au votat pensii speciale pentru ei şi pentru funcţionarii parlamentari sau și-au salvat colegii de anchetele DNA. Varujan Vosganian şi Laszlo Borbely sunt doar două exemple pentru care colegii lor au blocat începerea urmăririi penale.

De asemenea, aceștia au adoptat Codul Silvic, Codul Fiscal, prin care TVA scade de anul viitor la 19%, iar TVA pentru alimente a scăzut deja la 9%, legea finanţării partidelor, pe cea a alegerilor locale şi parlamentare și au dublat alocațiile copiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii