Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:07 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă cerere de arestare a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

ro

25 Oct, 2015 10:55 1451 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Tribunalului Bucureşti înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv faţă de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Cererea a fost respinsă de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În cauză, instanţa a dispus avansarea către martorul Richard Turbatu a echivalentului în lei a sumei de 152,75 euro (la data efectuării transportului cu avionul pe ruta Berlin – Bucureşti şi retur), din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

Surse judiciare arată că DNA a cerut arestarea şefului CJC pentru că acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat o contestaţie făcută chiar de el. În replică, Nicuşor Constantinescu a arătat judecătorilor că a lipsit motivat şi că nu s-a putut prezenta în faţa Curţii de Apel Bucureşti din motive obiective. 

Cererea de arestare a fost depusă în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Cauza a fost instrumentată de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În rechizitoriu, DNA arată, printre altele, că „inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.

În cauză, omul de afaceri Marian Turbatu este, potrivit unor surse, denunţătorul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)  

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii