Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea magistraţilor pentru arestarea preventivă a preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu ar fi falsificat semnătura medicului!

ro

30 Jun, 2014 19:01 1991 Marime text
Conţinutul scrisorii medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu se regăseşte, în mare parte, într-un email trimis de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri", susţine Tribunalul Bucureşti, conform Mediafax.
Informaţiile sunt menţionate în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, în cazul lui Constantinescu.
În motivare, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicală invocată de apărarea preşedintelui CJ Constanţa, subliniind că aceasta "comportă numeroase critici", atât cu privire la formă, cât şi la fond.
 
Referitor la conţinutul scrisorii, din motivare reiese că acesta, practic, i-a fost trimis de Nicuşor Constantinescu doctorului care urma să emită documentul.
Tot legat de conţinutul scrisorii, instanţa apreciază că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este "una evazivă", iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind "unul ipotetic", mai scrie Mediafax.
Judecătoarea mai menţionează faptul să scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului "diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic".
În aceste condiţii, instanţa a concluzionat că "există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia".
Tot în motivare se precizează că "nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical".
 

Constantinescu va fi dat în urmărire internaţională!

 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie.
Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că mandatul de arestare a ajuns, în 23 iunie, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. După ce, potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, a fost emis un mandat de urmărire naţională.
Avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, a confirmat, pentru Mediafax, că Nicuşor Constantinescu este urmărit naţional, pentru că decizia Tribunalului Bucureşti este executorie.
Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite un mandat de urmărire internaţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii