Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memorii. Ultimul comandant al Miliției Constanța și primul comandant al IPJ de după 1989 și-a lansat a patra carte

ro

14 Sep, 2016 04:28 3285 Marime text
Colonelul în rezervă Ion Ciucur și-a lansat, la finele lunii august, într-un tiraj redus, la editura EXPONTO, cartea intitulată Pentru totdeauna.
 
Pe ultima copertă a lucrării Ciucur spune:

”Pe parcursul destinului nostru am avut sute de prieteni, de când ne-am născut și ne vom mai face noi prieteni până vom muri. De unii ne-a depărtat distanța mișcării noastre în spațiul geografic pentru că n-am mai putut conversa mai des, nu ne-am mai putut vedea mai des. De alții ne-a despărțit aia urâtă cu coasa, care ni i-a luat prea repede de lângă noi. Și totuși ni-i amintim cu drag. Ei au fost și vor rămâne prietenii noștri până la sfârșit, iar eu, în această carte, voi aminti pe câțiva dintre ei, alături de cei care sunt azi lângă mine, pentru liniștea sufletului meu care a a vut prilejul și onoarea să se bucure de trecerea lor prin univers”.


Este potrivit spuselor sale cea de-a patra carte cu caracter autobiografic în care descrie o serie de cazuri rezolvate de foștii săi colegi din cadrul miliției și poliției din Constanța.

Desigur cazuri foarte complicate care la vremea respectivă au făcut vâlvă în România.
Unele de o monstruozitate ieșită din comun care-i făceau chiar și pe autori să aibă coșmaruri.  
 
 
Despre destinul lui Ion Ciucur
 
Pentru că una din scrierile lui Cicucur se numește ”Destinul meu” ne-am permis să parafrazăm acest intertitlu și să prezentăm, aici, câteva pasaje, pe scurt din viața celui ce condus poliția Constanța.

Este născut pe 25 februarie 1936 în județul Gorj.

A fost şef raion de miliţie Rădăuţi (1963 - 1968), şef serviciu circulaţie (1968 - 1973),  şef miliţie municipiu Suceava (1973 -1986), după care a trecut la Inspectoratul Județean Suceava și specialist criminalistica la Inspectoratul de Politie judetean Botoșani.

A studiat Drept penal şi criminalistică la Facultatea de Științe Juridice Iași.

A fost șeful Miliției Județene Constanța până în decembrie 1989 după care a ră,mas șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța până în anul 1991.

Ion Ciucur a fost înlocuit la comanda IPJ Constanța de colonelul Constantin Buzoianu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii