Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 Martie. Ziua Poliției Române. Fotografia care face cât mormane de arhive de la IPJ Constanța. Primul și actualul comandant împreună

ro

25 Mar, 2018 07:22 4419 Marime text
Astăzi, 25 Martie, este Ziua Poliției Române, și cu acest prilej, în avans, vineri, la sediul IPJ Constanța, a avut loc o întâlnire, la care au participat mai mulți foști și actuali comandanți, locțiitori de comandanți, șefi de servicii.

Cu acest prilej s-a discutat de toate cele, s-au schimbat impresii, s-au depănat amintiri, iar unii dintre foștii polițiști au primit plachete omagiale.

Printre polițiști s-a aflat și primarul municipiului Constanța Decebal Făgădău.

Și cum în astfel de situații se fac și fotografii, desigur, s-au făcut.

Una dintre ele, pe care o prezentăm prin amabilitateea colonelului în retragere Ion Ciucur, face cât un maldăr de arhive de la IPJ Constanța.

Pentru cine nu știe Ion Ciucur este ultimul comandant al Inspectoratului de Miliție al Județului Constanța și primul comandant al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Adică a prins cele mai grele zile din timpul Revoluției din decembrie 1989.

În elucidarea numelor celor din fotografie am apelat la amabilitatea actualului comandant al IPJ Constanța comisarul șef Constantin Dancu.

Iată pe cine avem aici:

Jos de la stânga la dreapta: colonelul Mihai David, colonel Radu Nicolae, colonel Ștefan Raicu, colonelul Ion Bălănuță, colonelul Gheorghe Alexandru, colonelul Ion Ciucur, generalul Ionel Arghiroiu, colonelul Corneliu Dragomir, colonelul Gheorghe Costache, colonel Marin Buzescu.

Sus de la stânga la dreapta: comisarii șefi Mircea Relu Vizitiu, Constantin Dancu, Ciprian Sobaru (în uniforme) și comisarul șef Adrian Rapotan.

Sursa foto: Facebook/Ciucur Ion
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii