Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Ciucur, primul comandant al IPJ Constanța, experiență de excepție în sistemul medical din țară!

ro

14 Sep, 2022 13:31 3481 Marime text


Colonelul Ion Ciucur, primul comandant al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a trăit, alături de soția sa, o experiență de excepție în sistemul medical din țară!

Ajunși la vârste de peste 80 de ani, soții Ciucur au avut bucuria să descopere un om și un medic profesionist, dedicat și empatic în persoana dr. Elvis Boțu, medic primar cardiolog în cadrul Spitalului de Urgență din Pitești.

„Eu, ca pacient care am fost onorat să profit de priceperea și harul mâinilor sale, să simt căldura sufletului său, voi încheia comentariul prin a vă chema să vedeți omul de lângă voi și să nu priviți numai către București pentru rezolvarea unor probleme medicale complexe. Avem în provincie mulți Elvis Boțu pe care nu-i băgăm în seamă, și să nu mi-o luați în nume de rău, unii mai buni ca cei de la București“, a transmis col. Ion Ciucur redacției ZIUA de Constanța.

De asemenea, acesta a transmis un „comentariu al pacientului“, prin intermediul căruia a relatat pe larg experiența trăită într-un spital din țară, aducând mulțumiri echipei medicale și medicului ce au intervenit pentru viața soției sale.

Iată cele transmise de colonel Ion Ciucur redacției ZIUA de Constanța:

Elvis Gabriel Boțu – un medic de excepție, un om cu suflet mare. Comentariul pacientului.

Echipa de medici a centrului de Angioplastie de la Spitalul din Pitești.
 
 
Suntem doi bătrâni octogenari (86 și 84 de ani) din Constanța. Pe la jumătatea lui august am mers la Sibiu să avem grijă de gospodăria nepoților mei care plecau în vacanță, în Grecia.



Într-o noapte soția a avut o criză  foarte puternică de cardiopatie ischemică. I-am administrat un nitromint și durerile au dispărut., dar în noaptea următoare  s-au repetat.

Am chemat salvarea dar am refuzat internarea pentru că am decis să plecăm la Constanța și să lăsăm gospodăria în grija unui vecin pentru cele două zile pe care nepoții le mai aveau de petrecut la greci.

În noaptea următoare am chemat din nou salvarea. Echipajul avea și medic. M-am bucurat, pentru că aveam nevoie de o evaluare privind decizia de a o transporta.  Trei ore a stat acolo echipajul. I-a făcut de două ori electrocardiograma, i-a făcut niște injecții și i-a pus o perfuzie.

Verdictul final al medicului: o putem transporta fără grijă. Durerile nu sunt de la inimă ci de la o spondiloză ??!!

Aproape de ziuă a venit mașina după noi și am plecat dar chiar în următoarea noapte, spre dimineață, criza s-a repetat.

Pe scurt: a fost internată la spitalul din Constanța la un medic excelent care a ameliorat medicamentos criza și a supus-o unei coronagrafii la centrul ARES cu sediul în acel spital .

S-a constatat că toate vasele coronariene sunt grav obturate cu plăci de aterom și calcar. Nu s-a putut introduce nici măcar un stent. Medicul cardiolog  mi-a comunicat că o vom mai ține în viață prin regim medicamentos și alimentar strict. Părea supărat că nu are o veste mai bună și mi-a zis că există și în asemenea caz rezolvare, dar costă mult.

I-am cerut să mă îndrume către cei care pot rezolva cazul și am promis că voi găsi soluția pentru suportarea costurilor. Doctorul s-a luminat la față, a devenit mai vesel, părea bucuros că a găsit o soluție pentru cazul respectiv. Mi-a pregătit documentația și i-a dat numărul nostru de telefon celui care urma să se ocupe de acest caz dificil, ca să ne programeze. Zilele treceau și nu venea nicio programare.

În aceste împrejurări, cu voia lui Dumnezeu am avut prilejul să aflăm că nu numai la București sunt doctori buni. Ni s-a recomandat Doctorul Elvis Boțu de la spitalul din Pitești. Am luat legătura cu el și i-am trimis CD cu filmul de la coronagrafie.

A văzut-o și ne-a spus să o ducem pe soția mea imediat la el pentru că este în mare pericol. Acest domn doctor, după discuția cu mine, s-a purtat cu noi cum s-ar fi purtat cu părinții lui. A doua zi de la internare soția mea ieșea veselă de la intervenție. Am mers la cabinetul medicului să-mi spună cum a fost. Abia terminase o discuție on line cu colegii și prietenii lui de la centrele de angioplastie din țară cu privire la succesul lui  în acest caz. Era bucuros pentru felicitările primite.

Mi-a zis: „domnule Ciucur.  Acest caz a fost o provocare pentru mine. Una din arterele coronariene principale, era obturată în două locuri consecutiv, din care unul era înfundat 98 %.

Sângele mai circula doar pe un spațiu cât un fir de păr. În această situație fără o intervenție secundară, nu puteam implementa stentul. Aș și aplicat doar metoda rotoblației dar nici aparatul acela cu care se face rotoblația nu putea să intre acolo. Atunci am decis să folosesc metoda angioplastiei cu SHOCKWAVE.

Asta înseamnă dezintegrarea depozitului de aterom cu ajutorul unor unde speciale.” Mă uitam cât de mândru și satisfăcut că a reușit să salveze o viață. Îmi povestea mie cum si-a îndeplinit misiunea, de parcă eu aș fi fost medic, fără să realizeze că își povestea lui, cum a câștigat provocarea.

M-am întrebat: de ce o provocare și cred că oricine are răspunsul. Era un pacient de 84 de ani, cu multiple alte boli cronice iar lucrarea era extrem de dificilă. Dar doctorul Elvis Boțu  își cunoștea capacitatea și era stăpân pe ea. Aș completa cu un comentariu comparativ.: Cheile Oltețului despart masivele munților Căpățânei și al Parângului. Undeva, la o înălțime de vreo 50 de metri de luciul apei cei doi versanți se apropie la un metru distanță, dar puțini oameni au curajul să treacă de pe un versant pe altul.  Un sportiv antrenat nu are niciun moment senzația că acolo ar exista vreun pericol.  Dr. Elvis Boțu era sportivul antrenat, stăpân pe cunoștințele sale, pe experiența sa, pe îndemânarea mâinilor sale.

Eu ca pacient care am fost onorat să profit de priceperea și harul mâinilor sale, să simt căldura sufletului său voi încheia comentariul prin a vă chema să vedeți omul de lângă voi și să nu priviți numai către București pentru rezolvarea unor probleme medicale complexe. Avem în provincie mulți Elvis Boțu pe care nu-i băgăm în seamă, și să nu mi-o luați în nume de rău, unii mai buni ca cei de la București.

Mulțumesc din suflet domnule doctor Elvis Boțu!
                                     Ion Ciucur - Constanța

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii